İslâhiye Meslek Yüksekokulu'ndan Kırıkçalı Köyü'ne Kütüphane

03 Haziran 2011 / 09:59:45

Gaziantep Üniversitesi İslâhiye Meslek Yüksekokulu tarafından, Toplumsal Duyarlılık Projesi(TDP) dersi kapsamında Proje sorumlusu Bilal ERDOĞAN koordinatörlüğünde ilçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Kırıkçalı Köyü’nde faaliyete geçirilen Köy Konağı kütüphanesi açılısı yapıldı.

Kırıkçalı Köyü’ndeki açılışa; Gaziantep İİBF Dekan Vekili ve MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr.Metin Yıldırım, İslâhiye Belediye Başkan Vekili Alaaddin Öztürk, ilçe jandarma komutanı Yüzbaşı Ömüral Beşikçi, ilçe müftüsü Hasan Sarı, Öğretim Görevlileri, öğrenciler, daire amirleriyle Kırıkçalı köy halkı katıldı.

Üniversite öğrencilerine teşekkür eden Yıldırım, Kütüphanenin öğrenci ve köy halkının kaynaşmasının göstergesi olduğunu belirterek açılışa katılan davetlilere okumadıkları kitapları kütüphaneye bağışlamalarını istedi.

Kırıkçalı köyü muhtarı Ahmet Kavuk yaptığı konuşmada Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine ve projeyi düzenleyenlere teşekkür etti.

Öğrenciler tarafından bin iki yüz adet kitap toplanarak Kırıkçalı Köy Konağı ve kütüphanesi’ne kazandırıldı.

Açılışta kütüphaneyi gezenlerle bir süre sohbet eden Y. Doç. Dr. Yıldırım, köylülerin kütüphaneye sahip çıkmasını istedi. Öğrencilerin yazın kütüphaneye gelerek kitap okuması gerektiğini belirtti.

Kütüphane içerisinde kitapları inceleyen minik öğrencilerle de sohbet eden Y. Doç. Dr. Metin Yıldırım ve beraberindekiler yapılan ikramlardan sonra köy kütüphanesi’ne sahip çıkılmasını istediler köy halkıyla topluca fotoğraf çektirdiler.