İNSAN HAKLARI KONFERANSI

17 Aralık 2014 / 15:59:14

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu tarafından “10 Aralık İnsan Hakları Günü” etkinlikleri kapsamında bir konferans düzenlendi.

İnsan hakları ve Aydınlanma konulu konferansta Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve Öğ.Gör. İ.Halil KORKMAZ konuşmacı olarak görev aldı.

İslahiye Meslek Yüksekokulu’ndaki konferansa Yüksekokulun Akademik ve İdari Personelinin yanısıra Yüksekokul öğrencileri katıldı. Konferansta konuşan Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi İ.Halil KORKMAZ, “İnsan Haklarının Tarihsel Gelişimi’ konusu hakkında detaylı bilgiler verdi. Öğretim Görevlisi Korkmaz, “ İnsanın dünyaya insan olarak gelmesinden kaynaklanan tabii hakları vardır, Aydınlanma bu hakların teslimi ve gaspının önlenmesini öngören bir toplumsal, sosyal ve hukuksal sistemi öngörür. Bu bakımdan insanın temel haklara sahip olması kadar bu hakların gereğince yaşaması son derece mühimdir. Aydınlanmış ve gerek kendini, gerekse birlikte yaşadığı bireylerin haklarının farkında olan kişilerden müteşekkil toplumlar inşa etmek ancak bilimsel bilginin, eğitimin öneminin farkına varılarak mümkün olabilecektir” dedi.

Yüksekokul Müdür v. Yrd. Doç. Dr. Hacı Ahmet DEVECİ konferansta konuşmacı olarak görev alan Öğ. Gör. İ.Halil KORKMAZ’a teşekkür etti.

Düzenlenen konferansa Yüksekokul öğrencileri büyük ilgi gösterdi.