ÖĞRENCİLERİMİZDEN KOMŞU OKULA İLKYARDIM SEMİNERİ

21 Mayıs 2013 / 11:01:15

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu Öğrencileri komşu İlköğretim Okulu öğrencilerine İlkyardım Bilinci konulu seminer verdiler.

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu’nda 2012-2013 Akademik yılında uygulanan “Toplumsal Duyarlılık Projeleri Dersi” Kapsamında uygulamaya konulan “İlkyardım Bilinci” projesi hayata geçirildi.

İslahiye MYO Muhasebe ve Vergi Bölümü 1. Sınıf öğrencileri TDP Dersi çerçevesinde " ilkyardım bilinci" nin geliştirilmesi ve öğrencilere ilkyardımı öğretmek amacıyla İslahiye 75.yıl ilköğretim okulu 5 ve 6. sınıflara ilkyardım bilinci konulu seminer verdi. Seminer sonunda öğrencilere ilkyardım konulu video sunumu yapıldı.

Yüksekokul Öğrencileri tarafından yapılan sunumlar öğrenciler ve öğretmenler tarafından ilgiyle takip edildi.

Öğretim Görevlisi Halim Gök Koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında diğer ilköğretim okulları ve yüksekokul öğrencilerine de İlkyardım Bilinci konulu seminer verilerek toplumda ilkyardım bilincinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

75. Yıl İlköğretim okulu Müdürü Ejder Köse Gaziantep Üniversitesi İslahiye MYO tarafından yürütülen TDP Dersi İlkyardım Bilinci konulu seminerin öğrencileri için çok yararlı olduğunu belirterek “projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. M.Yavuz ÇOŞKUN’a ve ekibine teşekkür ederiz, projeler gerçekten çok yararlı” dedi.