HZ. MEVLANA 'YI 739. VUSLAT YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANDIK

18 Aralık 2012 / 14:28:49

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulunda Hz. Mevlana’nın 739’uncu vuslat yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Törene çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Törende Mevlana’nın hayatı, eserleri ve felsefesi üzerine sunum yapan Yüksekokul Organik Tarım Programı öğrencisi Nuriye Gürocak, Mevlana’nın 7 öğüdüne dikkat çekerken; Yüksekokul İşletme Yönetimi öğrencisi Emine Asma ise Mevlana’nın “Etme” şiirini okudu.

Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İ.Halil Korkmaz, törenin gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayan Yüksekokul Sekreteri Bilal Erdoğan ve öğrencileri kutlayarak, Hz. Mevlana’nın 739 yıl önce 17 Aralık’ta dünyadan ayrılırken ölümünün bir ayrılık değil; bir buluşma, şenlik ve düğün gecesi olarak değerlendirdiğini ve onun yaktığı meşalenin dünyanın her bölgesinde kalpleri aydınlatmaya devam ettiğini vurguladı.

Korkmaz, Mesnevi’nin gittiği her yerde elden ele, kalpten kalbe dolaştığını söyleyerek, “Daima sevgi dolu olun, hoşgörülü olun ve çalışarak kendinize, ailenize ve milletimize yararlı olun” diye konuştu ve Törenin hazırlanmasını organize eden Yüksekokul Sekreteri Bilal ERDOĞAN’a ve görev alan öğrencilere teşekkür etti.