YÜKSEKOKULUMUZ DANIŞMA KURULUNUN 2. TOPLANTISI YAPILDI

03 Nisan 2012 / 16:30:28
ISLAHİYE MESLEK YÜKSEKOKULU - UZM. BİLAL ERDOĞAN

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu (MYO), Danışma Kurulu toplantısının ikincisi gerçekleştirildi.

İslahiye Ticaret Odası'nda, İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım başkanlığında 2. Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Danışma Kurulu Toplantısına Yüksekokul Müdürü Y. Doç. Dr. Metin YILDIRIM’ın yanı sıra Danışma Kurulu Üyeleri olan Yüksekokul Müdür Yardımcıları, Yüksekokul Öğretim Görevlileri, Yüksekokul Sekreteri, Oda Başkanları, İslahiye İş adamları ile Bölge çiftçisi olan üyeler katıldı.

İslahiye MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, MYO'nun yaptığı faaliyetleri ve planladıkları faaliyetler hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, ilçe halkının tarıma dayalı bir yapıya sahip olması nedeniyle Tarım Paneli düzenlendiklerini ve bu tür bilimsel etkinliklerin bölge çiftçisine büyük yararlar sağladığına olan inancını dile getirdi.

Danışma Kurulu Üyesi İşadamı Selahattin Türkmen de, MYO'nun ilçeye büyük katkı sağladığını ve Yüksekokulun ve Fakültenin İlçenin bacasız sanayisi olduğunu ve İslahiye’nin kurtuluşunun Üniversite olduğunu olduğunu ifade etti.

Diğer Danışma Kurulu Üyelerinden; Şoförler Odası Başkanı Ahmet ŞAHİN TOKİ Öğrenci Yurdu ile ilgili sıkıntıların giderilmesini istedi ve öğrencilere her konuda destek verebileceğini ve ilçeye okumak için gelen her öğrencinin ilçenin misafiri olduğunu belirti.

Yüksekokulumuz Öğr.Gör. İ.Halil KORKMAZ ilçede Fakülte ve Yüksekokulun bulunmasının ekonomik yönden katkı sağlamasının yanı sıra sosyo-kültürel hayatına renk kattığını, ancak öğrencilere sahip çıkılmasını ve öğrencilere yönelik sıkıntıların giderilmesini istedi. Ayrıca Üniversitemizin/Yüksekokulumuzun sosyal ve kültürel etkinliklerinde işadamlarının katkı sağlamalarını istedi.

İş Adamı Şerafettin GÜLTEKİN İslahiye’de yaşayan öğrencilerin ve Yüksekokulun yaptığı faaliyetlerle ilçe kültürüne renk kattığını ve ilçe kültüründe büyüme yaşayacağını ve yurt konusunda da sıkıntıların çözümlenmesi için siyasi iradenin konuya eğilmesini ve sürecin hızlandırılmasını istedi. İslahiye ile ilgili kötü imajın Üniversite sayesinde yıkılacağını söyledi.

İşadamı Eyüp KÖSE İslahiye’deki Yüksekokul ve Fakülte öğrencileri için yeni yurt ve yeni birimlerin açılmasının ilçeye katkı sağlayacağını belirtti.

Bölge çiftçisi üyemiz Hüseyin DURAN tarım panelinin çok yararlı olduğunu söyledi. Emeği geçenlere teşekkür etti.

İşadamı Nurettin YALÇINKAYA ise; 1. Derece Deprem Bölgesi olan İslahiye’mizde Yüksekokulca yapılan Deprem Konferansının yerinde ve zamanında yapıldığını söyledi. Toprak tahlil laboratuarının da hayata geçirilmesi için Üniversite ve diğer kurumların harekete geçirilmesini istedi ve bölgede en fazla üretilen biberdeki alfa toksin oranının azaltılması amacıyla üretici ve işletmecilerin eğitilmesi talebinde bulundu.

Öğr.Gör. Vedat GÖRMEZ bölge çiftçilerinin zirai ilaç kullanımında çok dikkatli olmalarını ve yanlış ilaç kullanımı zararının asgariye indirilmesi için teknik elemanlara danışılmasını istedi. Ayrıca mezun olan öğrencilerin istihdamları konusunda üyelerden yardım istedi ve öğrencilerin stajları konusunda destek verilmesini talep etti.

Yüksekokul Müdürü Y.Doç.Dr. Metin YILDIRIM toplantı sonunda yoğun işlerini bırakıp toplantıya katılan üyelere teşekkür ederek alınan kararların takipçisi olacağını söyledi.

Resimler