Güzel Sanatlar Fakültesi 2011-2012 Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı

16 Eylül 2011 / 10:20:59
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ - Özlem COŞKUN

Güzel Sanatlar Fakültesi 2011-2012 öğretim yılına Güzel Sanatlar Fakültesi resim atölyesinde yapılan tanışma toplantısı ile başladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sinema-Televizyon ve Resim bölümü öğretim elemanları tarafından, yeni kayıt yaptıran öğrencilere bölümler ve verilen eğitimin içeriğine yönelik bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr İlkay Gök Pınarlı öğrencilerin intibak döneminde karşılaşabilecekleri problemler konusunda her türlü yardıma açık olduklarını belirtirken, sanat ve sanat eğitiminin amacını vurgulayan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Sait Liman, “Sanat eğitimi dışarıdan bakıldığında çekici görünse de aslında oldukça uzun ve meşakkatli bir süreç içeriyor. Ünlü sanatçıların yaşam öykülerine bakıldığında çoğunun maddi sıkıntılarla dolu bir yaşam sürdürmelerine rağmen sanatı bir yaşam biçimi olarak benimseyip kendilerini buna adadıkları görülür. Çünkü onlar için önemli olan o sanatsal uğraşın kendisidir, onsuz yaşayamayacak kadar tutkuyla bağlıdırlar işlerine. Yoksa eserlerinin yüksek meblağlarla satılması ya da popüler olmak gibi kaygıları olduğunu sanmıyorum. Kanımca ancak böylelerinin eserleri kalıcı olabilir yüzyıllarca.” dedi.

Topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından cep sinemasında izlenilen Gaziantep Üniversitesine ait tanıtım filmi ile toplantı sona erdi.